Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Σκόρπια ... 20

Δευτέρα, Αύγουστος 07, 2006

Οι χελιδονοφωλιές (που σας χρωστάω!)

Θα θυμάστε κάποιοι για τις χελιδονοφωλιές και τα χελιδόνια στην εκκλησιά της Παναγίας Αρμενίου, που μου πήραν το μυαλό. Πήγα ξανά και τις φωτογράφησα, αλλά τα χελιδονάκια είχαν πετάξει!
posted by elpida @ 8/07/2006 03:32:00 μμ 4 comments
4 Comments:
At Δευ Αυγ 07, 10:29:51 μμ, Νετρίνος Τζιαρίδης said...
θαύμα!θαύμα!:-Ρ

At Δευ Αυγ 07, 11:02:31 μμ, elpida said...
Θαύμα μπορεί να μην είναι, αλλά ξέρεις τι ωραία που ήταν εν ώρα λειτουργίας να πετάνε ανάμεσά μας χελιδόνια, που έτρεχαν να ταίσουν τα μωρά τους και κείνα τσιούριζαν στο κλάμα; Άλλο να στο περιγράφω και άλλο να το δεις!

At Τρι Αυγ 08, 01:34:53 πμ, Νετρίνος Τζιαρίδης said...
δεν αντιλέγων... αλλά στην συγκεκριμένη θέση, λόγω της βαρύτητας, μήπως "λέκιαζαν" τις εικόνες;πιθανόν βέβαια το κόνσεπτ να ήταν καλύτερο με άσπρα περιστέρια (βλ. Άγιον Πνεύμα)- (ελπίζω να μην παρεξηγείς το βλακ-χιούμορ μου)

At Τρι Αυγ 08, 01:53:04 πμ, elpida said...
νετρίνος τζιαρίδηςΚαθόλου! Οι εικόνες όλες έλαμπαν! Μπορεί να βοήθησε και η νεοκόρος σ΄αυτό, αλλά έτσι είναι. Άλλωστε τα χελιδονάκια μόνο για να κάνουν οικογένεια πήγαν εκεί. Μετά βγήκαν όλα μαζί έξω. Νομίζω πως ο Θεός δεν έχει πρόβλημα με τα χελιδόνια. Με τους ανθρώπους έχει.Δεν σε παρεξηγώ καθόλου. Λογική η ερώτηση. Τα περιστέρια δεν κάνουν φωλιές μόνα τους, όπως τα χελιδόνια. Έτσι εξηγείται!Καλό σου βράδυ!

Δευτέρα, Αύγουστος 07, 2006

Διακόσμηση τούλια με κοχύλια (που σας χρωστάω!)

posted by elpida @ 8/07/2006 03:26:00 μμ 0 comments

Σάββατο, Αύγουστος 05, 2006

Ανατολή Πηλίου α΄έκδοση
Ήρθα!Εμφανίστηκε κι ένα παλιό φίλμ!Η μηχανή μου δεν είναι καλή.Εγώ όμως θέλησα να σας κεράσω .... την Ανατολή!Όπως την προλάβαινα πηγαίνοντας ξημερώματα στην Ζαγορά.Πότε παίζοντας κυνηγητό με την ταχύτητα του οδηγού, μέσ΄το λεωφορείο.Πότε παίζοντας κρυφτούλι με το πυκνό πράσινο και τις πολλές στροφές του Πηλίου.Πότε κοιμισμένη...Πότε ξυπνητή....Πότε χαρούμενη....Πότε λυπημένη....Πότε Ανατολές συννεφιασμένες....Πότε Ανατολές λαμπερές.....Όπως άλλωστε είναι και η ζωή μας.....Μια Ανατολή που κρατάει.....Πόσο;Απόψε χαρίζω σε όλους σας:Μια Ανατολή, δυο Ανατολές, πολλές Ανατολές!Χαρούμενες Ανατολές!Η ζωή σας να είναι Διαρκείας Ανατολή!Με αγάπη!Καλώς σας βρήκα!(Οι φωτογραφίες και τα σχόλια στο προηγούμενο ποστ.)
posted by elpida @ 8/05/2006 12:28:00 μμ 2 comments
2 Comments:
At Κυρ Αυγ 06, 02:15:02 πμ, Sailor said...
Καλησπέρα Ελπιδα μουΚυκλάμινο του ΠηλίουΝα είσαι πάντα καλάμέσα στις ομορφιέςκαι τις φωτογραφίες της φύσηςΣου στέλνω λίγη ωραία τρέλαμε πολύ αγάπηΚαλό σου βράδυ

At Κυρ Αυγ 06, 02:42:23 πμ, elpida said...
Μόνο μη μαζευτεί πολύ και είμαι για θεραπεία..... Όπως θα δεις, κουβαλάω ήδη αρκετή!Καλό βράδυ καπετάνιε!


Σάββατο, Αύγουστος 05, 2006

Ανατολή Πηλίου β΄ έκδοση

Ήρθα!(Παρούσα! Δεν ήμουν διακοπές. Δούλευα νύχτα μέρα σαν...... Δεν είμαι ρατσίστρια!)Εμφανίστηκε κι ένα παλιό φίλμ!(Καιρός ήταν!)Η μηχανή μου δεν είναι καλή.(Τι πειράζει;)Εγώ όμως θέλησα να σας κεράσω .... την Ανατολή!(Κερνιέται η Ανατολή;)Όπως την προλάβαινα πηγαίνοντας ξημερώματα στην Ζαγορά.(Νά΄ταν μια φορά και δυο!)Πότε παίζοντας κυνηγητό με την ταχύτητα του οδηγού, μέσ΄το λεωφορείο.(Κι αυτοί δεν έκαναν μια στάση να βγάλω μια σωστή φωτογραφία!)(Τώρα θα σας θυμήσω το τραγούδι που λατρεύω:"Μια στάση εδώ! να βγω στο δρόμο να χορέψω ένα ζεμπέκικο....Να σταματήσω θέλω την κυκλοφορία, να πουν πως έγραψα την πιο όμορφη ιστορία.... Μητροπάνος!")(Μωρέ, ας σταμάταγε ένας οδηγός και φωτογραφίες θα έβγαζα την Ανατολή μου, και σπάτα θα έκοβα που χάζεψαν φέτος και άνθισαν μέσ΄το καλοκαίρι και ζεμπέκικο θα χόρευα στη μέση του δρόμου απ΄την χαρά μου!)Πότε παίζοντας κρυφτούλι με το πυκνό πράσινο και τις πολλές στροφές του Πηλίου.(Κι αυτό το Πήλιο! Παντού δέντρα; Ας είχε και κανένα ξέφωτο για καμμιά φωτογραφία!Αν είχα Ι.Χ ήξερα εγώ σημεία!Κι αυτές οι στροφές! Πας να σηκωθείς να φωτογραφίσεις, στρίβει ο οδηγός, φεύγει η Ανατολή, κι αντί γι΄αυτή φωτογραφίζεις καστανιές και πάρτην κάτω, αν ξεχαστείς και δεν κρατηθείς....)Πότε κοιμισμένη...(Αμ! Αν κοιμόσουνα στο λεωφορείο, θα κέρδιζες 3 ώρες ύπνο <πήγαινε-έλα> την μέρα χαζή!)Πότε ξυπνητή....(Αλλά σε έφαγε ο θαυμασμός της φύσης και η Ανατολή!)Πότε χαρούμενη....(Εμ! Λίγο τό΄χεις να φτιάχνεις το πατρικό;)Πότε λυπημένη....(Αφορμή το δάνειο και τα μαστόρια!)Πότε Ανατολές συννεφιασμένες....(Αν δεν ήταν κι αυτές, πώς θα ξεχώριζαν οι λαμπερές;)Πότε Ανατολές λαμπερές.....(Μακάρι να ήταν πάντα!)Όπως άλλωστε είναι και η ζωή μας.....(Μια κλαίμε, μια γελάμε!)Μια Ανατολή που κρατάει..... ΄Πόσο;(Δεν ξέρω! Μακάρι να τα εκατοστήσουμε!)Απόψε χαρίζω σε όλους σας:(Εύκολη λύση οι φωτογραφίες. Είπα απόψε να μην γράψω...)Μια Ανατολή, δυο Ανατολές, πολλές Ανατολές!(Δώσε Ανατολές στον κόσμο! Τζάμπα είναι!)Χαρούμενες Ανατολές!(Εμ! Χαρούμενες! Τι; Λυπημένες; Αυτές μας λείπουν! Φέρτε κι άλλες χαρούμενες στα παιδιά!Κερασμένες από μένα!)Η ζωή σας να είναι Διαρκείας Ανατολή!(Χαρούμενη! Είπαμε!)Με αγάπη!(Πάντα!)Καλώς σας βρήκα!(Σιγά μην είστε σπίτια σας Αυγουστιάτικα!)...............................................................................Υστερόγραφο!(Προέκυψε!)Ξεκίνησα να σας χαρίσω Ανατολές....Έγραψα στην αρχή τα εκτός παρένθεσης.Μετά, το διαολάκι.... συμπλήρωσε τις παρενθέσεις. Εσείς διαβάζετε ότι θέλετε....(Προτιμήστε τις φωτογραφίες! Η Ανατολή είναι πάντα ΑΝΑΤΟΛΗ!)
posted by elpida @ 8/05/2006 12:20:00 πμ 20 comments
20 Comments:
At Σαβ Αυγ 05, 01:50:13 πμ, elpida said...
Συγνώμη παιδιά! Στο σκανάρισμα ήμουν βιαστική.(Μετά.... χαλάρωσα!)Ο δεύτερός μου εαυτός (παρενθέσεις)βγήκε στην πιάτσα απόψε μαζί μου!Μην τον παρεξηγήσετε!

At Σαβ Αυγ 05, 01:53:00 πμ, Sailor said...
Γεια σου κυκλάμινο του βουνούΚαι ελπίδα της ΑνατολήςΗ ανατολή δεν κερνιέταιαπολαμβάνεταιΕίναι από τα πιο όμορφαΠου μας έχει χαρίσειΟ ΔημιουργόςΝα είσαι πάντα καλάΚαλό σου πρωινόΜε την ανατολήΤου Πηλίου

At Σαβ Αυγ 05, 03:04:33 πμ, In Silence said...
Η ανατολή. Όσες και να έχεις δει, κάθε μια σε γοητεύει διαφορετικά!Καλή ξεκούραση! Ευχαριστούμε!

At Σαβ Αυγ 05, 03:28:46 πμ, Stavros Katsaris said...
Η Ανατολή είναι πάντα ανατολή!Καλωσήρθες!

At Σαβ Αυγ 05, 10:58:01 πμ, Marina said...
Καλημέρα κυκλάμινο! Υπέροχη η ανατολή σε όλες τις μορφές, ιδιαίτερα η μυρωδιά της φύσης όταν ξυπνάει. Και τι χαρά να την παρατηρείς κάθε χάραμα όταν επισκευάζεις το πατρικό σου!. Μπράβο!

At Σαβ Αυγ 05, 12:45:25 μμ, elpida said...
Η Ανατολή γράφτηκε ξημερώματα Σαββάτου. Πρώτα η α΄μετά η β΄έκδοση μαζί και το μεσημέρι διόρθωσα γιατί δεν μ΄άρεσε. Το σχόλιο γράφεται για να το θυμάμαι εγώ.

At Σαβ Αυγ 05, 12:51:37 μμ, elpida said...
Σίγουρα σαιλορ μου απολαμβάνεται, αλλά εγώ θέλησα να σας κεράσω λίγο από Ανατολή, έστω και με αυτές τις κακές φωτογραφίες που έχω για ενθύμιο.Ότι έχει κερνάει κανείς και εγώ αυτές είχα. Θέλω να πιστεύω ότι μετράει η πρόθεση.Καλή σου μέρα, καλό μήνα!

At Σαβ Αυγ 05, 12:56:27 μμ, elpida said...
Καλημέρα in silence! Έτσι είναι! Μα ποιός ξυπνάει τέτοια ώρα να τις απολαύσει; Εγώ που κοιμάμαι στις 5, δύσκολα βλέπω Ανατολές. Γι΄αυτό τρελάθηκα με αυτές που είδα.Φιλάκια πολλά!Σήμερα σέρνομαι αλλά θα συνέλθω. Πού θα πάει;

At Σαβ Αυγ 05, 12:57:20 μμ, elpida said...
Καλώς σε βρήκα Σταύρο μου! Τι κάνουν τα λουλούδια σου;

At Σαβ Αυγ 05, 12:58:48 μμ, elpida said...
Γειά σου Μαρίνα μου! Είναι όντως μεγάλη υπόθεση!

At Σαβ Αυγ 05, 08:47:24 μμ, Little A said...
Kαλώς ήρθες! :)

At Σαβ Αυγ 05, 10:41:13 μμ, elpida said...
little aΚαλώς σε βρήκα!

At Κυρ Αυγ 06, 12:05:54 πμ, FunKy_MouToN said...
AA!Κάτσε τώρα μπερδεύτηκα..ποιός απο όλους είναι η Κατερίνα και ποιός η Ελπίδα;Οι φώτος ωραίες...(την αντανάκλαση σου την βλέπουμε...την φατσούλα σου όμως; :Ρ)Σε φιλώ!υ.γ(ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ γιατί θα αρχίσω να φωνάζω!!)

At Κυρ Αυγ 06, 06:06:53 μμ, Anonymous said...
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, γιατί ξέρω προσβάλλεσαι εύκολα (κακό αυτό)το να απολαμβάνει κανείς την ομορφιά της φύσης που τόσο απλόχερα προσφέρεται δεν νομίζω να χρειάζεται καθοδήγηση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι υπενθύμιση της προστασίας της φύσης και συνέπεια απέναντι της.Οπότε κάνε και κάτι χρήσιμο πέρα απο τις γλαφυρές περιγραφές γιατί στο τέλος θα ξεράσω.

At Κυρ Αυγ 06, 08:10:01 μμ, FunKy_MouToN said...
@anonymousSta blogs ton allon den exoume kanena dikaioma na dinoume kathodigisi os pros ton tropo grafis kai to periexomeno tous!Se periptosi pou ta vriskete upervolika melo h emetika protimotero einai na min ta diavazete poso malista na ta sxoliazete.Plirofories gia to perivallon kai alla anazitiste ta ston gougli kai se alla....euxaristo

At Κυρ Αυγ 06, 11:11:52 μμ, elpida said...
Προβατάκι μου, ο πρώτος είναι η Κατερίνα στην α΄έκδοση και ο β΄είναι η Ελπίδα. Οκευ;

At Κυρ Αυγ 06, 11:27:19 μμ, elpida said...
ανώνυμεΤο να σε βοηθήσω να ξεράσεις.... δεν είναι κακό! Καλό θα σου κάνω! Θα ξαλαφρώσεις! Το ότι προσβάλλομαι εύκολα άσε να ανήκει στα δικά μου ελατώμματα. Εσύ κοίτα τα δικά σου. Θα εκτιμούσα περισσότερο την παρατήρησή σου, αν δεν ήσουν ανώνυμη..... Αλλά επειδή έχω ένστικτο μεγάλο.... και τηλεπάθεια και ξέρω ποια είσαι,λυπάμαι πολύ! Έτσι κορίτσι μου γράφω εγώ και ότι θέλω. Υπάρχουν άλλα μπλογκ για την ενημέρωση της φύσης και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι. Δυστυχώς εγώ αυτό που ζητάς, δεν μπορώ να σου το προσφέρω. Εγώ γράφω μόνο πόσο την αγαπώ και την φροντίζω.Φαίνεται ότι περίμενες περισσότερα από μένα, αλλά λυπάμαι που σε απογοήτευσα. Κάν΄το εσύ, που όντως το μπορείς!Καλό σου βράδυ! Έχω κι άλλα γλαφυρά για να ξεράσεις!

At Κυρ Αυγ 06, 11:32:13 μμ, elpida said...
Προβατάκι μου, ευχαριστώ για την υπεράσπιση! Δυστυχώς, άρχισαν πάλι τα όργανα.... Αλλά, υπάρχει και η ανάλογη λύση! Αναγκαστικά! Δεν θ΄αφήσω κανέναν να μου χαλάσει το μπλογκ που με τόσο κόπο και εμπόδια έκτισα.Φατσούλα δική μου δεν πρόκειται να δεις στο μπλογκ. Εκτός αν έρθεις, όπως μου είχες πει κάποτε!Από σήμερα ξεκουράζομαι, λίγο!Όχι πολύ, να μην ξεμάθω!

At Τρι Αυγ 08, 04:47:15 μμ, Anonymous said...
Αγαπητή μου είμαι νέα στην blogόσφαιρα , οπότε αποκλείεται να με γνωρίζεις, αυτός είναι και ο λόγος που είμαι ακόμη ανώνυμη. Μόλις κτίσω και εγώ το blog μου ελπίζω όχι με τόσο κόπο και εμπόδια θα σου σχολιάσω επώνυμα.ΥΓ. Δεν υποφέρω απο στομαχικά

At Πεμ Αυγ 10, 12:58:15 πμ, elpida said...
ανώνυμηΜε το καλό να γίνεις και επώνυμη, αφού σου είναι τόσο εύκολο και δεν θα κοποιάσεις.... να χτίσεις μπλογκ, όπως λες! Πάντα έτσι εύκολα να είναι όλα στη ζωή σου!Όσο για μένα, θα γλυτώσει το στομαχάκι σου για πολύ καιρό!Ας αφήσουμε τις κόντρες, όμως.Δεν θέλω να φύγω με εχθρούς!Να περνάς καλά, όποια κι αν είσαι!Μπορείς και χωρίς να προσβάλλεις. Είμαι σίγουρη γι΄αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: