Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Σκόρπια ... 23

Σάββατο, Ιούλιος 22, 2006

Γιατί η πραγματικότητα διαφέρει πολύ απ΄το όνειρο;

posted by elpida @ 7/22/2006 01:26:00 πμ 21 comments
21 Comments:
At Σαβ Ιουλ 22, 02:00:03 πμ, Sailor said...
Γιατί το όνειρο είναιη εικονική πραγματικότητα τηςζωής, που θα θέλαμε να ζήσουμε.όμορφα είναι τα όνειρααλλά δεν είναι η πραγματικότηταπαραμένουν πάντα όνειρακαι αν κάποια στιγμή σταματήσειςνα βλέπεις όνειρα, χάνεις τον κόσμο και όλα σου φαίνονταιδιαφορετκά γιατί επέστρεψεςστην καθημερινότητα της πραγματικότητας της πραγματικήςζωής που πρέπει να ζεις χωρίςόνειραόλοι μας έχουμε όνειραοχι για να τα βλέπουμε όμωςστον ύπνο μαςαλλά για να τα πραγματοποιούμεστη πραγματικότητα της ζωής.Καλό σου πρωινόμε καφεδάκι ζεστό Ελληνικό

At Σαβ Ιουλ 22, 12:18:18 μμ, Markos said...
Μα δεν διαφέρει.Εμείς θέλουμε και τη βλέπουμε διαφορετική!Καλό μεσημέρι

At Σαβ Ιουλ 22, 05:23:24 μμ, elpida said...
Γειά σου sailor! Καλά τα λες!Εγώ χθες αναρρωτιέμουν γιατί κάποια όνειρα (όχι ύπνου)όταν πραγματοποιούνται, γιατί διαφέρουν τόσο πολύ απ΄το όνειρο; Π.χ.Λες θα πάω ένα ταξίδι, πας και δεν το ευχαριστιέσαι όσο το φανταζόσουν.Λες θά ΄θελα "εκείνο", κι όταν το "εκείνο" γίνεται, δεν είναι τίποτα!Καλό απόγευμα!

At Σαβ Ιουλ 22, 05:24:16 μμ, elpida said...
marko έτσι λές; Μακάρι!

At Σαβ Ιουλ 22, 05:26:17 μμ, sofi-k said...
Διαφέρει, αλλά δεν είναι κακό!Έτσι έχουμε κάτι να πιανόμαστε στις μαύρες μας, κάτι να ελπίζουμε, κάτι να περιμένουμε...

At Σαβ Ιουλ 22, 05:26:49 μμ, sofi-k said...
Ελπίδα μου πολλά φιλιά!Ελπίζω να είσαι καλά!!!

At Σαβ Ιουλ 22, 06:18:00 μμ, elgalla said...
"Όσα η αγάπη ονειρεύεταιΤ' αφήνει όνειρα η ζωήΜα όποιος στ'αλήθεια ερωτεύεταιΚάνει τον πόνο προσευχή, βαρκούλα κάνει το φιλίΚαι ξενιτεύεται..."Αλκίνοος Ιωαννίδης

At Σαβ Ιουλ 22, 06:39:27 μμ, In Silence said...
Το όνειρο είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο φιλτράρουμε την πραγματικότητα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να ταιριάξουμε μέσα της. Γιατί διαφέρει η πραγματικότητα από το όνειρο; Μα για να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε!Κι όταν πραγματικότητα και όνειρο δε θα διαφέρουν πια, τότε ίσως να έχουμε αγγίξει την ευτυχία.Τα κοινά όνειρα είναι τα πιο σπουδαία. Αυτά που ονειρεύονται την Ειρήνη και την Υγεία για όλους.

At Σαβ Ιουλ 22, 07:30:06 μμ, elpida said...
Κι εσύ σόφη μου να είσαι καλά και όλα τα όνειρά σου να γίνουν αληθινά! Όπως ακριβώς τα φαντάστηκες! Όχι κατά προσέγγιση...

At Σαβ Ιουλ 22, 07:35:54 μμ, elpida said...
elgalla moy, αυτό αφορά τον έρωτα και την ηλικία σας. Εμένα δεν με πιάνει τώρα. Εγώ μιλάω για άλλα όνειρα που τα κάνεις μια ζωή κι όταν με δυσκολία καταφέρνεις να τα πραγματοποιήσεις, δεν παίρνεις την ευτυχία που φανταζόσουν. Πως λες απόψε θα πάω σε μια συναυλία και θα περάσω υπέροχα και μετά γυρίζεις με κατεβασμένα τα αυτιά;Κάτι τέτοιο να πούμε!Φιλάκια πολλά! Είμαι εδώ σήμερα και μπαινοβγαίνω στην παρέα για ανάσες!

At Σαβ Ιουλ 22, 07:38:55 μμ, elpida said...
in silenceΑ!.... στην ευτυχία καταλήγουμε!Και που είναι αυτή; Ποιό λεωφορείο πάει κατά κει; Μήπως βάρκα ή αεροπλάνο;

At Σαβ Ιουλ 22, 09:58:25 μμ, Sailor said...
Γειά σου Ελπίδαμε τα λεωφορεία και της βάρκες,όταν δρομολογηθούν να μην ξεχάσειςνα με ειδοποιήσηςνα πάμε παρέα για την ευτυχίαγιατί θέλω να εχώ παρέα μου τηνΕλπίδα.καλό σου βράδυ όμορφομε χαμόγελο γλυκόδροσερό καλοκαιρινό

At Σαβ Ιουλ 22, 10:57:47 μμ, elpida said...
Μην Ανησυχείς σαιλόρ! Με τα πόδια θα πάμε όλοι μαζί και θα την βρούμε σίγουρα! Τα λεωφορεία βογγούν στην ανηφόρα, βάρκες δεν πάνε, τα αεροπλάνα, παίζεται αν θα βρουν πάρκιν.Για σιγουριά, όταν την εντωπίσουμε, πάμε με τα πόδια!

At Κυρ Ιουλ 23, 12:02:13 πμ, apousia said...
Το όνειρο είναι η πραγματικότητα που δεν έχουμε,η πραγματικότητα που ονειρευόμαστε...Θα συμφωνήσω με τον sailor.Μα δες και η in silence,μας δίνει και την ιδανική εκδοχή!Μακάρι elpida μου,να γίνει πράξη σε σένα,τα όνειρά σου και η καθημερινότητά σου,να ταυτίζονται!Σ'αγαπώ πάντα!

At Κυρ Ιουλ 23, 12:19:34 πμ, elpida said...
Κι εγώ σ΄αγαπώ πάντα κορίτσι μου!Μακάρι! Όλος ο κόσμος απουσία μου!Κι εσύ που το αξίζεις!Φιλιά πολλά! Καλό βράδυ!

At Κυρ Ιουλ 23, 02:38:29 μμ, Justelene said...
Ή αλλιώς.."Why is so far the dream from my reality?" (Εlectric Dimension)..

At Κυρ Ιουλ 23, 11:51:17 μμ, elpida said...
justeleneΝα ήξερα και Αγγλικά, καλά θα ήτανε!

At Δευ Ιουλ 24, 04:34:06 μμ, sofi-k said...
Σημαίνει ελπίδα μου: γιατί να είναι τόσο μακριά το όνειρο από την πραγματικότητά μου...;ο)

At Δευ Ιουλ 24, 10:56:13 μμ, elpida said...
Ευχαριστώ σόφη μου, για την μετάφραση. Πολύ σοφά λόγια!

At Τρι Ιουλ 25, 11:14:50 μμ, Little A said...
Διαφέρουν.... διαφέρουν ίσως γιατί τα όνειρα τα σκεφτόμαστε, τα πλάθουμε ιδανικά. Ενώ η πραγματικότητα σπάνια είναι έτσι. Ίσως πάλι να διαφέρουν επειδή δεν κάνουμε τα πάντα για να τα πραγματοποιήσουμε. Ακόμα κ αν το κάνουμε, μπορεί κ τότε πάλι να μας λείπει κάτι άλλο. Ίσως γι' αυτό όταν τα πραγματοποιούμε να μην μας δίνουν την χαρά που αναμέναμε.Ναι, ίσως όταν δεν διαφέρουν κ τόσο πολύ να έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ευτυχία.... πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε κιόλας αυτό όμως! Συνηθίζουμε άλλωστε να είμαστε ανικανοποίητοι κ άπληστοι νομίζω.Ίσως αν το καλοσκεφτούμε, σε ορισμένα θέματα να μην διαφέρουν κ τόσο. Πρέπει όμως κ τότε να παλέψουμε για να τα κρατήσουμε έτσι.

At Τετ Ιουλ 26, 11:45:38 μμ, elpida said...
little aΜια χαρά το ανέπτυξες! Είναι λίγο απ΄όλα μάλλον.Μερικές φορές μπορεί να το θεωρούμε όνειρο μακρυνό, μα στην πορεία μπορεί να αποδειχτεί και εφιάλτης... Άστο να πάει!

Τετάρτη, Ιούλιος 19, 2006

Η ανακάλυψη και το δώρο της sevarose!

Αυτό θα πει blog!Συνεργασία, φιλία, εκτίμηση, ευχές, αλήθειες, δώρα και όχι μόνο! Η καλή μου sevarose όταν είδε το προηγούμενο ποστ με τις πέτρες που μιλάνε, θέλησε να μου χαρίσει τον δικό της θησαυρό που ανακάλυψε στην Ρόδο και μου τον έστειλε για να σας τον χαρίσω εγώ!Καλή μου sevarose η κίνησή σου αυτή δείχνει ξεχωριστό χαραχτήρα ανθρώπου. Σε συγχαίρω πρώτα γι΄αυτό που είσαι και μετά για την ανακάλυψή σου!Όντως μοιάζει με τοτέμ, πέτρες με άμμο ενωμένες παράξενα, μόνο που εγώ μη έχοντας στοιχειώδης γνώσης χειρισμού του υπολογιστή, δεν το μετέφερα σωστά.Ήθελα όμως να τιμήσω την απλόχερη προσφορά σου!Γι΄αυτό βάλ΄το κι εσύ στις σωστές του διαστάσεις και χρώματα, γιατί εγώ μη ξέροντας, το αδίκησα και είναι κρίμα!Μετέφερα όμως σίγουρα σωστά, ότι μια κοπέλα δίνει απλόχερα τους θησαυρούς της...Εύχομαι κορίτσι μου, την επόμενη φορά να ανακαλύψεις "θησαυρό" αν και τον έχεις μέσα σου!Σ΄ευχαριστώ από καρδιάς!Με συγκίνησες πολύ!Να είσαι καλά κι εσύ και η οικογένειά σου!Κι όλοι οι άνθρωποι που αγαπάς και όλος ο κόσμος!
posted by elpida @ 7/19/2006 12:07:00 πμ 5 comments
5 Comments:
At Τετ Ιουλ 19, 12:49:29 πμ, apousia said...
Πραγματικά υπέροχο και ξεχωριστό!Να ευχαριστήσουμε κι εμείς την sevarose,για το όμορφο δώρο προς εσένα,και μέσω εσού,σε όλους εμάς που σε αγαπάμε!Σε φιλώ γλυκιά μου!

At Τετ Ιουλ 19, 04:27:45 μμ, sevarose said...
..elpida μου πω πω...κοκκίνησα με τα τόσα καλά σου λόγια, σε ευχαριστώ ...Την πέτρα αυτή δεν την βρήκα εγώ - να το διευκρινήσω- αλλά η μικρή μου εξάχρονη κόρη !Έχουμε μανία οικογενειακώς με την συλλογή παράξενων πετρών αλλά και άλλων μικρο θησαυρών από την πανέμορφη μας θάλασσα όπως και εσύ !Γι'αυτο μόλις είδαμε το ποστ με τις φοβερές σου πέτρες αμέσως σκεφτήκαμε να στη στειλουμε ..αλλωστε η ζωή δεν έχει αξία αν δεν μοιράζεσαι τις ομόρφιές της με τους άλλους!Σε ευχαριστώ για τις γλυκες ευχές σου!!

At Τετ Ιουλ 19, 04:44:42 μμ, elpida said...
απουσία μου, είμαστε μια αγαπημένη παρέα! Τι καλά! Φτου φτου! μη μας ματιάσουν!Φιλιά πολλά!

At Τετ Ιουλ 19, 04:46:57 μμ, elpida said...
sevaroseεγώ σ΄ευχαριστώ κορίτσι μου!Δεν ήξερα αν πρέπει να το γράψω για την κορούλα σου. Να την χαίρεσαι!

At Τετ Ιουλ 19, 05:05:17 μμ, sevarose said...
,,μόλις σου απάντησα και στο μέιλ ...


Κυριακή, Ιούλιος 16, 2006

Λουλουδένια Χρόνια στην Μαρίνα την φίλη μου

Και σε όλες τις Μαρίνες και Μαρίνους που γιορτάζουν σε λίγες ώρες.
Μαρίνα, αγαπημένη μου φιλενάδα, η γιορτή σου που σε λίγο πλησιάζει, με βρήκε απροετοίμαστη.
Δεν έχω χρόνο να σου χαρίσω κάτι καλύτερο, απ΄αυτά τα λουλούδια. Τα μάζεψα σήμερα.
Φυτρώνουν δίπλα στην θάλασσα και είναι τόοοοοοοσο όμορφα! Δεν ξέρω πως τα λένε.
Αγριολούλουδο πάντως είναι σίγουρα και όπως λέει και ένα αγαπημένο μου τραγούδι:
"Κι αν χιονίζει και αν βρέχει, τ΄αγριολούλουδο αντέχει!"
Έτσι θέλω ν΄αντέχεις κι εσύ και να ξεπερνάς τις δυσκολίες που έφερε η ζωή. Αυτό το λουλουδάκι, μαζί με μένα σου εύχονται Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα! Όλα τα όνειρά σου να γίνουν Αλήθεια!
Ελπίζω να σου αρέσει. Εννοείται πως σου χαρίζω όλους τους κήπους κι αυτούς που έχω, κι αυτούς που δεν έχω. Και όλα τα λουλούδια του κόσμου! ( Δεν ήθελα να επαναλάβω τα ίδια λουλούδια. Γαρδένιες, γιασεμιά, ορτανσίες, τριαντάφυλλα κ.λ.π. Σου τα χαρίζω απ΄τα προηγούμενα ποστ.)
"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!"
posted by elpida @ 7/16/2006 10:34:00 μμ 14 comments
14 Comments:
At Κυρ Ιουλ 16, 11:23:40 μμ, apousia said...
Καλησπέρα αγαπημένη μου elpida!Να σου πω πόσο συγκινήθηκα,νομίζω είναι περιττό.Δε φτάνουν οι λέξεις για να σου πω ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!''.Τα τελευταία χρόνια,ξέρεις πως η μέρα αυτή είναι αρκετά δύσκολη..Μα σήμερα,πήρα το πιο ζεστό,τρυφερό δώρο που θα μπορούσα να πάρω!Από μια ευγενική ψυχή,από μια ψυχή-κήπο!Να σου πω ένα νοτισμένο από δάκρυ συγκίνησης,ευχαριστώ!Να σου ευχηθώ κάθε καλό!Να σου ευχηθώ,πάντα τα όνειρά σου να σε πάνε,σε πολιτείες με αυλές και κήπους σαν αυτούς που ανθίζουν στην καρδιά σου!Να είσαι πάντα καλά elpida!!

At Κυρ Ιουλ 16, 11:47:55 μμ, elpida said...
Κι εσύ να είσαι πάντα καλά απουσίαμου! Να είσαι γερή, ευτυχισμένη και Πάντα δυνατή!Δε θέλω άλλα δάκρυα. Θέλω να χαγελάς Πάντα και να είσαι ευτυχισμένη.Σου αξίζει!Ακόμα όμως, δεν πήγε 12 και ένα!αΧ! Πάντα βιαστική! "Βιαστούρα" με λέει η αδελφή μου και έχει δίκιο.

At Δευ Ιουλ 17, 12:03:53 πμ, aggelos-x-aggelos said...
Χρόνια πολλά Ελπίδα, να τη χαίρεσαι!

At Δευ Ιουλ 17, 12:46:05 πμ, FunKy_MouToN said...
XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και απο μένα..υπέροχη Απουσία!Σε αγαπάμε πολύ...*************************************************************************************************************************************

At Δευ Ιουλ 17, 12:57:40 πμ, elpida said...
Την χαίρομαι άγγελέ μου! Όλοι μας την χαιρόμαστε!

At Δευ Ιουλ 17, 12:59:00 πμ, elpida said...
Πες τα!προβατάκι μου!

At Δευ Ιουλ 17, 02:05:48 πμ, Sailor said...
Καλημέρα Ελπίδαδεν θα ήθελά να διακόψω αυτήν τηνπολύ όμορφη στιγμή της αφιέρωσης σου την τόσο γλυκιά και ανθρώπινηκυρίως.Μπήκα να σου γράψω ότι είναιτιμή για μένα να μου ζητάνεσυγνώμη και για αυτό σε ευχαριστώ.εσύ πρέπει να ξέρεις τι σημαίνεικαταπάτηση της ομορφιάς της πατρίδας μαςγιατί ζεις σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου.Δεν νευρίασα ούτε έγινα επιθετικόςαν θέλεις μπες στην σελίδα μουνα διαβάσεις και αν αξίζειάφησέ μου λίγα λόγιααν όχικαλό σου πρωινόκαι σε ευχαριστώ

At Δευ Ιουλ 17, 03:51:12 πμ, elpida said...
sailor,εγώ σ΄ευχαριστώ! Όχι μόνο αξίζουν, αλλά προτρέπω όλη την παρέα να το διαβάσει.Χαίρομαι που σ΄αρέσει η πατρίδα μου!Καλό σου βράδυ!

At Δευ Ιουλ 17, 04:25:55 πμ, Stavros Katsaris said...
Γλυκό και τρυφερό κείμενο!Να την χαίρεσαι.

At Δευ Ιουλ 17, 07:25:18 μμ, elpida said...
Την χαίρομαο Σταύρο μου,όπως την χαιρόμαστε όλοι μας!

At Δευ Ιουλ 17, 11:02:17 μμ, In Silence said...
Τι όμορφα λουλούδια είναι αυτά;Ευωδιάζει ο τόπος.Να σας χαιρόμαστε και τις δυό γιατί κοντά σας κάθε μέρα είναι γιορτή!

At Δευ Ιουλ 17, 11:17:02 μμ, Katerina ante portas said...
Χρόνια πολλά και από μένα, φίλη φίλης! Με τέτοιο δώρο, δώρο καρδιάς, πως να μη συγκινηθεί κανείς..

At Τρι Ιουλ 18, 12:56:51 πμ, elpida said...
in silenceΚαλώς το κορίτσι μας! Μ΄έκανες και ζήλεψα! Θα βγω κι εγώ τώρα βόλτα με το σκυλί!

At Τρι Ιουλ 18, 12:59:13 πμ, elpida said...
Katerina μου, πάμε μια βόλτα; Πολύ μελαγχολία σήμερα και δεν την αντέχω! Θα ΄ρθεις; Και δε λέει να βρέξει λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: